Vi er ikke med!

Må bare si at Team Extreme ikke stiller i FLL i år! :(

onsdag 30. september 2009

Team Extreme oppdatering

Gårsdagen ble brukt til robotoppdrag, finjusteringer av roboten, teori og tanker om videre framdrift i gruppa og oppgaven i FLL, "Smart Move".
Vi skal bruke siste del av ferien til å samkjøre det vi nå har laget/utført/skrevet.

Mangler bilde av "Kjekke" Steffen av oss medlemmene i Team Extreme, men det kommer......

Ellers så har jeg sendt ut ca. 70 mail til venner, familie og kjente i Norge/utlandet om informasjon hva vi gutta i Team Extreme jobber med og FLL konkurransen. Et "smart move" synes jeg. Da får en spredd det raskt og effektivt. Skaper også interesse for hva vi synes er viktig; Effektiv og sikker transport med miljøvennlig profil.

Sees folkens;-)

//Fredrik

mandag 28. september 2009

Team information (English)

Hello everybody!

We are "TEAM EXTREME" from Norway. Look further down and you can see the six team members; Steffen, CP, BT, Amund, Sigve and me (Fredrik).
7th. of November are we going to Gjøvik and join the competition First Lego League.
Hope you will visit our blog during these weeks before the competition.

Please comment our blog!

//Fredrik

Team møte

Mandag kl. 11.00 - hele Team Extreme klar for FLL uke og nye utfordringer.I dag var det teori på timeplanen. Temaet har begynt å forme seg, og vi har enda en bedrift på besøkslista. Skal også prøve å få til et intervju med en aktuell person vi har i kikkerten. Har laget en del nytt matriell til bloggen, men har mer på lista utover.

Roboten har prøvd seg på nye oppdrag og vi har funnet på noe genialt (synes vi, da). He he....

Det skal jobbes med mer teori, robot og blogg utover uka. Bra vi kan bruke høstferien. Litt greiere å jobbe litt på dagtid og ikke bare på kveldene etter skoletid.

Kommenter gjerne bloggen vår.

//Fredrik

Robotvake

I går ettermiddag, kveld og natt var noen av gutta samlet til "Robotvake".

Spørsmålet er nå om vi må gjøre en liten "vri" på roboten eller bygge en ny. Er litt usikre på om vi skal gjøre et "smartere move" med roboten. Prøver litt til på oppgaven. Regner med at her vil ting skje ....

Følg med folkens;D

//Fredrik

Team Extreme medlemmer


Team Extreme er et privat lag som skal bruke fritiden ved siden av skole, lekser og andre aktiviteter til å løse oppgavene i "Smart Move", FLL 2009. Vi har delt oss inn i ansvarsområder ettersom vi ønsker å være effektive og få gjort oppgavene på en ryddig måte. Har som hovedmål at alle skal hjelpe hverandre underveis og gi gode råd. Viktig å ha en god "Team følelse". Det får vi ved å være inkluderende og positive ovenfor hverandre. Laget har et godt utgangspunkt da fem av medlemmene har deltatt i FLL før, og har gått/går i samme klasse. Undertegnede er ny på laget, men jeg føler meg allerede "hjemme" sammen med disse "Extremt, Smarte og Supre Gutta!"

Her har dere oss seks gutta i Team Extreme;
























Navn: Steffen
Alder: 13
Oppgave: Robotprogrammerer
Hobby: Fotball, ski og FLL
E-mail: fotballproff_7@hotmail.com
























Navn: Carl Peder (CP)
Alder: 13
Oppgave: Robotkjører
Hobby: Hopp, fotball og FLL
E-mail: carl_peder96@hotmail.com
























Navn: Bjørn Theodor (BT)
Alder: 12
Oppgave: Robotkjører
Hobby: Fotball, gitar og FLL
E-mail: bjtobr@yahoo.no
























Navn: Fredrik
Alder: 13
Oppgave: Blogg + Teori
Hobby: Golf, ski, fotball og FLL
E-mail: fredrik_ove@hotmail.com
























Navn: Amund
Alder: 13
Oppgave: Teori
Hobby: Korps, data og FLL
























Navn: Sigve
Alder: 13
Oppgave: Teori
Hobby: Karate, fotball og FLL
//Fredrik

lørdag 26. september 2009

Team Møte

Endelig høstferie....og full satsing på FLL prosjektet hele uka. Vi startet allerede før skoleklokka ringte ut i går. Alle seks til "base huset". Der var lagleder Kristin klar med oppskåret frukt.
Senere på ettermidddagen, så hadde vi felles middag (Kalkunfilet på grønnsakseng). Det var sosialt! Vi fikk samtidig pratet sammen om hva vi skulle jobbe videre med utover ettermiddagen.

Det ble jobbet hardt med både roboten og løsningene på bordet. Roboten gjør nå noen "Smart Move", og vi har allerede løst noen utfordringer i oppgaven. Har mange timer igjen, men vi er i gang...... OG VI HAR DET GØY SAMMEN!
Hadde også en "brainstorming" på hva Pit'en skal inneholde. Den kommer til å bli toppers. Har bl.a. fått med to sponsorer som skal bidra.
Teorien jobbes det hardt med. Vi har lagt hodene i bløt for å komme med ideer. Det er mange muligheter å løse teorien på, men har kommet fram til noe som kan være aktuelt å forske.
Vi skal jobbe hver for oss med en del ting fram til neste møte, som skal inneholde hovedsakelig teori. Har bl.a. funnet en bedrift vi kan tenke oss å kontakte for å bruke i teorioppgaven. Brikkene begynner å falle på plass, men vi vet at det er fortsatt en del jobb til vi er ferdig med teoridelen.

Ellers så jobbes det med bloggen og hva den skal inneholde. Har noen ting på blokka som skal fullføres denne "FLL uka" vi har foran oss. Følg med, for her vil det komme bilder og oppfølging av Team Extreme hele tiden.

Ha en fin høstferie folkens!

Team Extreme skal bruke den til smarte moves.

Fortsettelse kommer.......

//Fredrik

fredag 18. september 2009

Team Bilder


Robot oppdraget.



Teorien går som smurt.

Blogging!

Team Møte


Lagleder Kristin var på Lagledermøte på Gjøvik i går. Noen av gutta ventet spente på hvilke informasjon hun hadde fått.`Hun klarte til og med å kapre de grønne t-skjortene. Jobbet samtidig med bygging av roboten i "Base huset" våres. Har også brukt den siste uka på å være på nettet for å gjøre noen "Smarte Moves" i forbindelse med teorien. Et omfattende tema, så her må vi komme opp med gode idéer. Viktig å få til en god 5 minutter for Team Extreme m.h.t. presentasjon.
//Fredrik



Her sitter Carl Peder og jobber med roboten mens laglederen (Kristin) er på møte. Det vil bli spennende og se hvordan roboten ser ut til slutt! :)

VI GLEDER OSS!

søndag 13. september 2009

Team Møte

I dag har vi hatt skikkelig "brain storming" etter oppgaven ble lagt ut på nettet i går.
Alle fulle av ideer om hvordan vi skal løse oppgaven med roboten.
Teorien som også er viktig snakket vi mye om, men må bruke tid på å legge opp løpet.
Har mye å tenke på alle seks i dagene fremover.
Dette skal bli moro!!

Tok Team Extreme lagbilde - kommer snart på nett.

Følge med på bloggen.

Her vil det skje mye utover folkens;)

//Fredrik

tirsdag 1. september 2009

Team Extreme are back again!



Hei :)Idag har vi gjort et "Smart Move" altså, vi er tilbake i FLL 2009/2010. Vi har hatt vårt første team møte. Laget består nå av 6 interesserte gutter, som vil gjøre sitt beste for å komme fram til gode løsninger, og gjøre Smarte Moves på robotbordet, og videre i konkurransen.Nå gleder vi oss til nye motstandere og komme igang med oppdraget:)























Her er et bilde av årets robotoppdrag (smart move) som vil bli veldig spennende.
I tillegg har vi laget nytt robotbord som vil bli brukt extremt mye!

//Steffen